Vega 3 na Institutu za biologiju stanice u Ljubljani

Posted in News

       

Na Institutu za biologiju stanice u Ljubljani u petak, 22. travnja, upriličeno je svečano otvorenje instalacije Tescanovog Vega 3 mikroskopa.

Ujedno je toga dana proslavljeno pola stoljeća intenzivnog proučavanja stanica na tom Institutu. Predstavljanje je vodio prof. dr. Peter Veranič, predstojnik Instituta za biologiju stanice Medicinskog fakulteta u Ljubljani i voditelj infrastrukturnog centra Biomedicinskog centra za mikroskopiju.

Institut za biologiju stanice bavi se proučavanjem strukturne i molekularne građe stanice i njihovom funkcijom pri normalnim i uslijed bolesti promijenjenih stanja. Znanje na polju stanične biologije, oprema, in vitro životinjski modeli, pristup ljudskim uzorcima i dugogodišnje iskustvo širokog raspona rada na svjetlosnim i elektronskim mikroskopima, biokemijske i molekularno-genetičke metode, omogućuju rješavanje različitih stanično-bioloških i interdisciplinarnih znanstvenih pitanja.

Svjetlosna i elektronska mikroskopija pripadaju osnovnim metodama proučavanja bioloških procesa na staničnoj razini, te je pomoću njih moguće locirati te procese.

Metode mikroskopije se brzo razvijaju te se stoga otvaraju nove mogućnosti u proučavanju živih stanica i praćenju individualnih molekula na staničnoj razini ili determinaciji lokacije tih molekula u infrastaničnim strukturama

 

   

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук